duminică, 13 ianuarie 2008

Internet acasa daca ai un telefon fix

Nu vreau sa fac reclama Romtelecom-ului, ci vreau sa dau daoar cateva indicatii daca doriti sa instalati un kit ClickNet si sa nu va chinuiti degeaba cum m-am chinuit eu cateva ore :P.

Daca aveti un telefon fix acasa din reteaua Romtelecom, puteti avea si internet prin doua metode.

Dial-up
-pentru asta aveti nevoie de un modem la calculatorul personal; va trebui sa setati un numar de telefon, si anume 0870222222, si username-ul si parola la clicknet si sa mai conectati modemul la priza telefonului cu un cablu la fel cu cel de la telefon; daca ati facut totul bine ar trebui sa reusesca conectarea.
-avantaje nu aveti nevoie de un abonament, dar ve-ti plati cat ve-ti sta conectat
-dezavantaje (foarte multe) aveti nevoie de foarte mult calm deoarece se misca extrem de greu (e dial-up doar), e destul de scump (parerea mea) - aveti grija sa va deconectati cand nu mai aveti nevoie sa nu platiti degeaba, nu se pune problema de download ca merge mult prea greu, linia telefonica este blocata cat timp se foloseste internetul.


Broadband
-va trebui sa va faceti un abonament la Romtelecom (puteti suna la 930 de pe fix); va trebui sa mergeti la un centru Romtelecom si sa semnati contractul, dupa care veti lua modemul. Acesta este insotit de un CD si de un manual foarte bun de instalare. La calculatorul personal ve-ti avea nevoie de o placa de retea.
-avantaje viteza buna, internet non stop, nu se blocheaza linia telefonica
-dezavantaje abonament lunar fix.

Hint-uri pentru instalarea folosind Broadband:
- daca doamna de la Romtelecom uita sa va spuna ca abonamentul se va activa dupa vreo 2-3 zile ( :(( cum a uitat sa-mi zica mie) sa stiti voi asta:P, adica va trebui sa treaca minim 48 de ore pana sa se activeze contul si sa va mearga netul (doar e secolul vitezei :D).
-cititi cu atentie manualul de instalare. Acolo se arata cum trebuie conectat modemul la priza de telefon si apoi la calculator (are toate cablurile de care aveti nevoie).
-respectati in tocmai indicatiile din carte (adica modemul nu trebuie sa fie alimentat si conectat initial pana vi se va cere (altfel ve-ti avea probleme - cel putin eu asa am patit) );
-in contractul pe care-l semnati e un username si o parola pe care vi le va cere la instalare;
-in rest e foarte simplu

Spor la treaba si navigare placuta.

Pentru mai multe informatii vizitati situl www.romtelecom.ro si www.clicknet.ro

Niciun comentariu: