luni, 14 ianuarie 2008

Cand nu vrei sa mergi la doctor? WEBMD - Symptom checker

Nu are neaparat cu tehnologiile web, poate doar prin vastitatea si totusi usurinta cu care se foloseste. Este un portal de sanatate, cu toate cele care se gasesc de obicei pe un astfel de site: sfaturi, idei, raspunsuri la intrebari, si o gramada de optiuni pe care nici nu te-ai gandi sa le cauti. Se numeste WEBMD.com

Ce mi-a atras mie atentia a fost o aplicatie pentru cei mai mult sau mai putin ipohondri. Acestia pot petrece destul timp butonand in cautarea afectiunii lor.

Aici este punctul de plecare al cautarii. Se incepe prin selectarea unei zone a corpului, iar apoi se extinde aceasta selectie.

Pe masura ce se selecteaza simptome,se filtreaza posibilele cauze si afectiuni. Daca se selecteaza una dintre acestea, se afiseaza un articol complet cu linkuri spre alte articole despre selectia facuta.

Ce mi s-a parut interesant la aceasta aplicatie este ca atat simptomele, cat si cauzele sunt foarte bine documentate si chiar au o baza medicala solida. De fapt, am gasit oameni care spuneau pe blogurile lor ca diagnosticul pus a fost corect.

Cu toate acestea, eu nu sunt cred ca o astfel de aplicatie poate inlocui un doctor bun. Poate doar daca ai o incredere nemarginita in calculator.

Niciun comentariu: